Προστασία προσωπικών δεδομένων

1. Συλλογή πληροφοριών κατά την παραγγελία μου
Για να την ολοκλήρωση οποιασδήποτε συναλλαγής μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος «www.shoesdirection.gr» είναι απαραίτητη η καταχώρηση προσωπικών στοιχείων του πελάτη. Τέτοια στοιχεία είναι το ονοματεπώνυμο, η διεύθυνση αποστολής των προϊόντων, η διεύθυνση χρέωσης της παραγγελίας (σε περίπτωση που είναι διαφορετική από την διεύθυνση αποστολής), τα στοιχεία τιμολόγησης (σε περίπτωση που έχει επιλεγεί πληρωμή με τιμολόγιο), ο αριθμός του τηλεφώνου επικοινωνίας, η ηλεκτρονική σας διεύθυνση (e-mail).
Τα παραπάνω στοιχεία που συμπληρώνετε στην ηλεκτρονική φόρμα παραγγελίας είναι απαραίτητα προκειμένου να επικοινωνήσουμε μαζί σας σχετικά με την παράδοση της παραγγελίας στο χώρο σας, για επιβεβαίωση και ταυτοποίηση του πελάτη σε κάθε αναγκαία περίπτωση, για την γνωστοποίηση νέων προϊόντων και προσφορών (κατόπιν δικής σας επιθυμίας).
Η εκ μέρους σας προσκόμιση των προσωπικών σας δεδομένων, σημαίνει ότι συναινείτε τα δεδομένα αυτά να χρησιμοποιούνται από τους υπαλλήλους του «www.shoesdirection.gr» για τους παραπάνω λόγους.
2. Προστασία προσωπικών δεδομένων
Η Shoes Direction αναγνωρίζει τη σημασία του θέματος της ασφαλείας των Προσωπικών σας Δεδομένων καθώς και των ηλεκτρονικών σας συναλλαγών και λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα, με τις πιο σύγχρονες και προηγμένες μεθόδους, ώστε να εξασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή ασφάλεια σας. Όλες οι πληροφορίες, οι οποίες σχετίζονται με τα προσωπικά σας στοιχεία και τις συναλλαγές σας σε όλες τις σελίδας μας, είναι εμπιστευτικές, ασφαλείς και απόρρητες.
Το  «www.shoesdirection.gr» απαιτεί από τους υπαλλήλους του και τους συντηρητές της ιστοσελίδας του να παρέχουν στους χρήστες-πελάτες του το επίπεδο ασφαλείας που αναφέρεται στη παρούσα Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Σε καμία άλλη περίπτωση το «www.shoesdirection.gr» δεν μπορεί να μοιραστεί με τρίτους τα προσωπικά σας στοιχεία χωρίς πρότερη δική σας συναίνεση και γραπτή εξουσιοδότηση ή αν αυτό επιβάλλεται από δικαστική απόφαση ή απόφαση άλλης δημόσιας αρχής.
Τα προσωπικά δεδομένα που δηλώνετε, τηρούνται αποκλειστικά και μόνο για λόγους που αφορούν τις συναλλαγές σας μαζί μας, την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και την διασφάλιση της λειτουργίας της αντίστοιχης υπηρεσίας και δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθούν από οποιονδήποτε τρίτο (με εξαίρεση όπου προβλέπεται από το Νόμο στις αρμόδιες και μόνο αρχές).

4. Τρόποι διασφάλισης των προσωπικών δεδομένων

Για τη διασφάλιση του απορρήτου της μεταφοράς των προσωπικών σας δεδομένων χρησιμοποιούμε τις πιο σύγχρονές μεθόδους ασφαλείας:
•    Ελεγχόμενη Πρόσβαση (firewall)
Η πρόσβαση στα servers του «www.shoesdirection.gr» ελέγχεται από firewall, το οποίο επιτρέπει τη χρήση συγκεκριμένων υπηρεσιών από τους πελάτες/ χρήστες απαγορεύοντας, παράλληλα, την πρόσβαση σε συστήματα και βάσεις δεδομένων με απόρρητα στοιχεία και πληροφορίες της εταιρείας.
•    Κρυπτογράφηση
Όλα τα δεδομένα που μεταφέρονται από και προς το «www.shoesdirection.gr» κρυπτογραφούνται ώστε να μη μπορεί κάποιος τρίτος, χωρίς την απαιτούμενη εξουσιοδότηση, να τα διαβάσει ή να τα υποκλέψει. Σε όποιο σημείο του site εισάγετε προσωπικά δεδομένα (password, διευθύνσεις, τηλέφωνα, πιστωτικές κάρτες κ.τ.λ.) υπάρχει κρυπτογράφηση SSL 128-bit.
Το SSL δημιουργεί μια ασφαλή σύνδεση μεταξύ του server που φιλοξενεί ένα website και του browser του επισκέπτη, προστατεύοντας έτσι όλες τις πληροφορίες που μεταφέρονται από και προς το website, όπως username, κωδικοί, αριθμοί πιστωτικών καρτών κτλ.


4. Προστασία προσωπικών δεδομένων από την πλευρά του πελάτη
Από την πλευρά σας και για τη δική σας ασφάλεια, θα πρέπει και εσείς να χειρίζεστε όλες τις πληροφορίες που παρέχονται μέσω της υπηρεσίας ως εμπιστευτικές και απόρρητες και να μην προβαίνετε σε οποιαδήποτε αποκάλυψή τους σε τρίτα πρόσωπα. Τέτοιες πληροφορίες είναι οι κωδικοί που χρησιμοποιούνται την είσοδό σας στη σελίδα μας (όνομα χρήστη και ο προσωπικός μυστικός κωδικός ασφαλείας. Ο μόνος που έχει πρόσβαση στα στοιχεία σας είστε εσείς μέσω των ανωτέρω κωδικών και είστε αποκλειστικά υπεύθυνοι για την διατήρηση της μυστικότητάς και απόκρυψης του από τρίτα πρόσωπα. Σε περίπτωση απώλειας του ή διαρροής του θα πρέπει να προβείτε στην άμεση ειδοποίηση μας, αλλιώς το ηλεκτρονικό κατάστημα «www.shoesdirection.gr» δεν ευθύνεται για την χρήση του μυστικού κωδικού από μη εξουσιοδοτημένο πρόσωπο. Σας συνιστούμε, για λόγους ασφαλείας, να αλλάζετε το password σας σε τακτά χρονικά διαστήματα και να αποφεύγετε τη χρήση των ίδιων και εύκολα ανιχνεύσιμων κωδικών (π.χ. ημερομηνία γέννησης, διεύθυνση κ.ά.). Επίσης σας προτείνουμε να χρησιμοποιείτε όχι μόνο γράμματα και αριθμούς αλλά και σύμβολα για τη δημιουργία password.
5. Αποστολή ενημερωτικών δελτίων (Newsletters)
Εφόσον έχετε δηλώσει την επιθυμία σας για την αποστολή ενημερωτικών δελτίων (Newsletters) το «www.shoesdirection.gr» σας αποστέλει στο e-mail που έχετε συμπληρώσει ανά τακτά χρονικά διαστήματα ενημερωτικά μηνύματα προκειμένου να σας ενημερώσει για τα νέα σχέδια και τις προσφορές.

Για να είστε σίγουροι πως λαμβάνετε τα ενημερωτικά μας δελτία, ίσως χρειαστεί ανά τακτά χρονικά διαστήματα να ελέγχετε και την ανεπιθύμητη αλληλογραφία. Μπορείτε να προσθέσετε τη διεύθυνση αποστολής του «www.shoesdirection.gr» στην ασφαλή αλληλογραφία σας.

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να μην λαμβάνετε πλέον ενημερωτικά newletter ή επιθυμείτε να διαγραφείτε συνολικά από το σύστημα αποστολής νέων του «www.shoesdirection.gr», μπορείτε να μας ενημερώσετε χρησιμοποιώντας τη φόρμα επικοινωνίας της σελίδας μας.

 Η ενημέρωση από το «www.shoesdirection.gr», γίνεται μόνο αν εσείς το επιλέξετε. Αντίθετα, σε περίπτωση που έχετε κάνει κάποια παραγγελία στο «www.shoesdirection.gr», χρησιμοποιώντας το ηλεκτρονικό μας κατάστημα μας, αποστέλλουμε αυτοματοποιημένα ενημερωτικά μηνύματα (email) σχετικά με την εξέλιξη της παραγγελίας σας. Δεν υπάρχει τρόπος απενεργοποίησης αυτών των ενημερώσεων, η αποστολή των οποίων, αποτελεί προϋπόθεση για την σωστή εξέλιξη της παραγγελίας σας. Τα e-mail αυτά σας καλούμε να φροντίζετε να μπορούν να φτάσουν σε εσάς και να τα διατηρείτε καθ' όλη την διάρκεια της συναλλαγής μας.
Είναι υποχρέωση σας, σε περίπτωση που δεν λαμβάνετε τα σχετικά e-mail, σύμφωνα με τους γενικούς όρους που διέπουν τις συναλλαγές μας, να μας ενημερώνετε χωρίς καθυστέρηση.

13. Λήψη / Διαγραφή Δεδομένων Σύμφωνα με τον ΓΚΠΔ (GDPR)

Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα έχετε τη δυνατότητα να κατεβάσετε ή να διαγράψετε τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που έχουν συλλεχθεί από εμάς. Στην περίπτωση που είστε εγγεγραμμένος χρήστης θα πρέπει να κάνετε login στο λογαριασμό σας και κάνοντας κλικ στο εικονίδιο του λογαριασμού σας θα δείτε τις δύο επιλογές (Διαγραφή και Προβολή) που έχουμε ετοιμάσει για εσάς. Σε κάθε άλλη περίπτωση ή αν έχετε παραγγείλει ως επισκέπτης στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα μπορείτε και πάλι να ζητήσετε την αποστολή των δεδομένων σας ή τη διαγραφή τους στέλνοντας μας email μέσω των στοιχείων που θα βρείτε στη σελίδα της επικοινωνίας μας.

Information regarding online dispute resolution pursuant to Art. 14 Para. 1 of the ODR (Online Dispute Resolution Regulation):

The European Commission gives consumers the opportunity to resolve online disputes pursuant to Art. 14 Para. 1 of the ODR on one of their platforms. The platform (http://ec.europa.eu/consumers/odr) serves as a site where consumers can try to reach out-of-court settlements of disputes arising from online purchases and contracts for services.

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Or Reset password